Nyheiter

Her kan du lese siste nytt frå Helse Vest IKT.

Nyheiter

• 01.11.2018
    Test dine testferdigheiter

Helse Vest IKT har utvikla ein e-læringsmodul der alle kan få grunnleggande kunnskap om testing, og no er modulen éin av fire IT-kurs på difi.no.

• 03.10.2018
    Infonia-demo imponerte

Infonia sin prototype fekk ei god mottaking då den blei presentert førre vekke. – Veldig lovande, seier Johannes Kolnes frå seksjon for Helsetenesteutvikling i Helse Bergen.

• 28.09.2018
    Bjarte held 27 000 tilsette samankopla

På eit morgonmøte i 2010 rekte dataingeniør Bjarte Vollstad opp handa og meldte seg interessert i eit lite sideprosjekt. Lite visste han at nokre år etterpå skulle det stå «Skype-general» på namneskiltet hans.

• 02.07.2018
    Møt Dina, den digitale eksperten på svangerskapsdiabetes

Helse Bergen og Helse Vest IKT er stolte over å introdusere deg for Noregs fyrste HelseChatbot - Dina, ein robot som gir svar på spørsmål om svangerskapsdiabetes.

• 22.06.2018
    Robotane kjem, i full fart

Bruk av robotar i helsevesenet skal frigjere fleire hender til pasientbehandling. Helse Vest er, som første helseregion i Noreg, i full gang med robotisering av prosessar i sjukehusa.

• 08.06.2018
    Utviklar digital sjølvhjelp for folk med ADHD

Bruk av ny og velkjent teknologi opnar for behandling av pasientar med ADHD-diagnose via internett. Behandlinga legg vekt på sjølvhjelp og meistring i kvardagen og vil vere eit alternativ til behandling med medisin.

• 17.04.2018
    PCane får nytt liv etter døden

Kvart år byter Helse Vest ut om lag fire tusen PCar. Men ikkje alle går i bosset.

• 10.10.2017
    Eva vil redde liv med mobilspel

Innovatør Eva Cathrine Backer frå avdeling for innovasjon og arkitektur, har det siste året jobba med å utvikle eit spel som skal redde liv. No er spelet om blodforgiftning snart klart til lansering.

• 07.06.2017
    Stenger for ekstern pålogging på samhandlingsløsninger

Fra 22. juni stenges prosjekt.ihelse.net/prosjekt.helse-vest.no og samspill.ihelse.net for ekstern pålogging

• 09.12.2016
    Bjørg skal sikre gevinstane frå IT-prosjekta

Bjørg jobba som sjukepleiar i over 20 år før ho fann ut at ho ønska å vere med på å lage system for å endre arbeidsmåten og utvikle organisasjonane vidare. I dag jobbar ho med gevinstrealisering i dei to største programma i Helse Vest.

• 23.11.2016
    Vidar held Voss sjukehus på nett

Vidar er handymannen på Voss Sjukehus. Dersom dei tilsette på sjukehuset har dataproblem eller ikkje kjem på nett, er det Vidar som ordnar opp.

• 30.09.2016
    Slik brukar du MinGat heimanfrå

Helse Vest innfører nå en 2-faktor autentiseringsløsning. Den skal i første omgang benyttes når en logger på MinGat hjemmefra.

• 22.09.2016
    Samarbeider med Høgskulen om framtidas helse-IT

Helse Vest IKT og Høgskulen i Bergen har starta eit fagmiljø for IT-helse i Bergen. Med forskingsmillionar i ryggen håpar dei miljøet vil vekse i åra framover.

• 20.09.2016
    Helse Vest IKT har fått nye nettsider

1. oktober lanserte Helse Vest IKT sine nye nettsider. Her vil vi gje deg enklare og meir tilpassa informasjon.

• 20.09.2016
    Helse Vest IKT satsar på lærlingar

Helse Vest IKT ser stor nytte av å bruke lærlingar, og doblar no satsinga på feltet.

• 02.09.2016
    Kathrine utviklar morgondagens helsesystem

Kathrine utviklar framtidas helsesystem i Vestlandspasienten. Ho beskriv det som drøymeprosjektet.