Kåret til nasjonal rollemodell innen teknologi

Kristine Bø tok med seg erfaringene som sykepleier over til teknologibedriften som leverer digitale tjenester til sykehusene i Helse Vest. Nå er hun kåret til en av Norges fremste tech-kvinner, for sitt betydelige bidrag i en digital løsning for å gjøre diagnostisering av kreft mer effektivt.

Portrett av Kristine Bø
-Jeg er ydmyk og utrolig stolt, sier Kristine Bø, prosjektleder i Helse Vest IKT.

Hvert år kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Blant 800 nominasjoner er Kristine Bø fra Helse Vest IKT kåret til en av årets vinnere.

– Jeg er ydmyk og utrolig stolt. Og så takknemlig for de som har trodd på meg og gitt meg muligheter underveis i min karriere, sier Bø.

E​​n bedre hverdag for sykehuspersonell

Kristine Bø er utdannet spesialsykepleier og har 13 års erfaring fra klinisk arbeid i spesialisthelsetjenesten i Helse Stavanger. Siden 2008 har hun i hovedsak jobbet som prosjektleder ved innføring av nye IKT-løsninger i Helse Vest.

– Med min erfaring fra klinisk arbeid vet jeg hvordan hverdagen er ute i klinikken – og da motiverer det spesielt at jeg får muligheten til å bidra til at denne kanskje blir noe bedre for både ansatte og våre pasienter.

Hudprøver der​ det er mistanke om kreft

I Helse Vest IKT har hun jobbet med digitale løsninger rettet mot sykepleiere, leger og administrativt personell. Siste oppdrag var å innføre en digital løsning for å studere hudprøver hvor det er mistanke om kreft.

– Vi er egentlig mest opptatt av menneskene teknologien treffer, og da blant annet behovene de ansatte har for å få gjort jobben sin på sykehuset. Jeg har troen på at vi kan bidra til reell utvikling av helsevesenet vårt gjennom blant annet bruk av teknologi, og da er en helseutdanning sammen med teknologiutdanning av stor betydning.

S​​ykepleier i tidsklemme

Valget om å jobbe med teknologi og innovasjon ble i utgangspunktet tatt ved en tilfeldighet og av praktiske årsaker.

– Som alenemamma ble det utfordrende å få hverdagslogistikken til å gå opp som sykepleier. Tilfeldigvis dukket det akkurat da opp en stilling der jeg kunne bruke min erfaring inn mot teknologi. Noen hadde troen på meg og ga meg sjansen rett og slett, sier Bø.

Ole Jørgen Kirkeluten, administrerende direktør i Helse Vest IKT, er glad for den anerkjennelsen som Kristine Bø får gjennom prisen.

– Vi trenger fler​e kvinner i tech-bransjen. Det er nettopp gjennom ulike perspektiv, erfaringer og tverrfaglighet at gode team og løsninger skapes. Kristine Bø har med sin erfaring bidratt til at vi som teknologer leverer gode løsninger til sykehusene. Dette gjør igjen at pasientene får bedre helsetjenester, sier Kirkeluten.

Portrett av Ole Jørgen Kirkeluten
Det er nettopp gjennom ulike pers​pektiv, erfaringer og tverrfaglighet at gode team og løsninger skapes, sier Ole Jørgen Kirkeluten, administrerende direktør, Helse Vest IKT.

Om kår​i​​ngen

Hvert år kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner.Målet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber i teknologirelaterte yrker i Norge, gjennom å synliggjøre bredden av inspirerende, kompetente og ledende kvinner som arbeider med teknologi, og inspirere andre kvinner til å ta fatt på en utdannelse og karriere innenfor teknologi. 

På kvinnedagen 8. mars blir det markering. I år vil næringsminister Hans Christian Vestre være til stede.

Kilde: Abelia​